Smart-watches truer schweiziske urmagere

Smart-watches truer schweiziske urmagereIfølge de seneste nyheder fra Bloomberg har direktørerne hos nogle af de schweiziske urmagere et negativt syn på fremtiden. Det viser en undersøgelse fra revisionshuset Deloitte. Urmagernes ledere er bekymrede for truslen fra de nye smart-watches.

Således skulle ikke mindre end 41 pct. af direktørerne hos urmagerselskaber være pessimistisk stemte set over en periode på 12 måneder. Omvendt er det blot 14 pct., der ser positivt på fremtiden for de schweiziske ure.

“Den schweiziske urmagerbranche står således ved et vendepunkt,” følger det af Deloittes udtalelser til Bloomberg.

Kampen mod kineserne og smart-watches fortsætter

De schweiziske urmagerselskaber har kæmpet med det kinesiske marked, der har været skrumpende, samtidig med, at schweizerfrancen er steget kraftigt. Begge disse forhold har ligeledes bidraget til den negative stemning blandt de udspurgte direktører. Ifølge Bloomberg forventer 60 pct. af de kinesiske forbrugere tilmed at købe smart-watches inden for det næste år.

Mange urmærker har derfor også været i gang med at tilføje elektroniske funktioner til deres ure, hvilket blev skudt i gang allerede da Apple Watch ramte de schweiziske butikker i juni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *